top of page

Voorbereidings checklist

Een kwalitatieve media reportage van uw woning is van uiterst belang voor de verkoop van uw woning. Een goede voorbereiding is daarom essentieel en zorgt er voor dat uw woning optimaal gepresenteerd wordt. 
Met onderstaande checklist weet u zeker dat u goed bent voorbereid op onze komst. 

Voor het maken van de presentatie is een schone en frisse omgeving wel zo fijn. Zorg voor een stofvrije woning, spiegels zonder vingerafdrukken, frisse badkamer, een schone keuken en gelapte ramen. Haal losliggende snoeren zo veel mogelijk weg. 

Vergeet ook niet de kattenbak, hondenmand en andere huisdier-attributen uit het zicht te zetten.  Houdt de vloerruimtes zoveel mogelijk leeg! Zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek, naast de bank of onder de kapstok. Een lege vloer geeft ruimte. 

 

Geen plek uit het zicht? Wij zetten altijd als eerst het toilet op de foto, wellicht kunnen we het daar uit het zicht zetten.

Het is niet handig om per ruimte spullen weg te moeten zetten. Kunt u het echt nergens kwijt? Berg het dan in 1 ruimte op waarvan de deur gesloten kan worden, dan doen we deze ruimte als laatst.

Foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen hoeven niet op de foto, dat mag persoonlijk blij ven. Deze mogen tijdelijk worden opgeborgen. Denk bijvoorbeeld ook aan een eventuele asbakken. In de hal kun je zorgen dat de jassen en schoenen zijn opgeruimd (de kapstok hoeft niet leeg, maar mag niet storend zijn in de ruimte. 

Ook hier mogen persoonlijke items uit het zicht. Denk in de badkamer aan tandenborstels, luchtjes, handdoeken, douchespullen en badmatten. 

Wat betreft de keuken adviseren wij: less is more! Haal het aanrechtblad leeg, ruim keukenspullen en -apparaten op. Een koffiezetapparaat of keukenmachine mag gerust blijven staan. Tip: Een fruit schaal of bos bloemen op tafel doet het altijd goed! 

Open gordijnen, luxaflex, en andere raambekleding! Buitenlicht is altijd prettig voor de fotograaf. Houdt een kast licht tegen, of neemt deze veel ruimte in? overweeg dan om deze te verplaatsen. Wanneer we ter plaatse zijn doen we altijd nog een rondje door de woning om alle ruimtes goed af te stemmen. 

Vergeet zeker de buitenkant van de woning niet! Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto, het is verstandig om hier rekening mee te houden! Check je voordeur en tuinpad. Zorg ook dat de tuin netjes is; het gras strak gemaaid, auto's buiten beeld zijn, fleurige bloemen in de bakken staan en dat er gesnoeid is om ruimte en rust te creëren. Leg de kussens voor het buitenmeubilair ook alvast klaar en zet de afvalbakken uit het zicht. In de meeste gevallen maken we ook 360 graden foto’s, daarbij is het niet mogelijk om objecten te verplaatsen buiten beeld.

 We gaan uw woning ook inmeten. Heeft u plattegronden/bouwtekeningen of tekeningen uit een verkoopbrochure? graag maken we hier een foto van wanneer we bij u zijn. heeft u ze digitaal? dan mag u deze mailen als antwoord op onze mail.

Bedankt voor uw medewerking! 

bottom of page